Elsőáldozás 2020-ban

 

 

Életünkben egyszer adatik meg, hogy hazánkban rendezünk Nemzetközi Eucha­risztikus Kongresszust. A korábbi kongresszusokon kialakult szép hagyomány szerint, ennek során ünnepélyes keretek között elsőáldozásra is sor kerül. A legutóbbi kong­resszuson 2016-ban Cebuban 5000 gyermek és fiatal járult először szentáldozáshoz.

            Szeretettel hívjuk mindazokat, akik 2020-ban szeretnének elsőáldozók lenni, hogy jelentkezzenek a budapesti kongresszus nyitómiséjén, 2020. szeptember 13-án, vasárnap, a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő közös elsőáldozásra! A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy abban az évben lehetőleg az összes elsőáldozót erre az alkalomra kell irányítani.

            Tudjuk, hogy ez áldozattal jár, de ugyanakkor egész életre szóló élményt ad, és tanúságtételül is szolgál hitünkről a világ felé: Jézus Krisztus valóságosan jelen van az Oltáriszentségben.

            Az itt elsőáldozók emlékplakettet és egységes fehér elsőáldozási ruhát kapnak, amelyet azután a plébániák tarthatnak meg. A MÁV-val és a Volánnal már folynak az egyeztetések az utazási kedvezmények lehetőségéről. A részletekről a későbbiekben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága folyamatosan tájékoztatni fogja a plébániákat.

Az elsőáldozásra való jelentkezés módja:

·        Mindenki jelentkezhet, aki 2020-ban lesz elsőáldozó korú, és/vagy akit plébánosuk érettnek tart erre. Felső korhatár nincs!

·        Az elsőáldozásra az illetékes plébánosoknál kell jelentkezni és náluk kell leadni a keresztleveleket is. A felkészítést a plébánosok végzik a hitoktatók segítségével a szokott módon.

            A közös elsőáldozást megelőzően Főegyházmegyénk felkészülési napot is szervez, amelyről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

            Kérjük, segítsék hogy minél többen részesülhessenek ilyen különleges módon Krisztus Urunk szent Testének és Vérének csodálatos ajándékából!

           

                        Őszinte nagyrabecsüléssel:

 

Budapest, 2018. október 17.

 

 

 

 

Erdő Péter

bíboros, prímás, érsek