Hirdetés - évközi 21. vasárnap

 

 

1. Elkészült az a márványtábla, melyre azon elhunytak neve kerül fel negyedévente, akiket szórásos rendszerrel búcsúztatunk.

 

2. Szeptember elsején kezdődik az új tanév. Az állami és felekezeti iskolákban, az órarendeknek megfelelően lesznek a hittanórák. A plébániai katekézisek szeptember 14-i héten kezdődnek. A hittanórák rendje hamarosan olvasható lesz honlapunkon, Facebook oldalunkon és a hirdetőtáblánkon kihelyezett plakátokon. A hitoktatás elsődleges helye a plébánia! Legyen szívügyünk gyermekeink hitbeli fejlődése!

 

3. Szeptember 04-től visszaáll az őszi-téli miserend.

  Szent Kereszt templom miserendje

  Kedd este 18.30-kor

  Szerda reggel 7.00-kor

  Csütörtök este 18.30-kor

  Pénteken reggel 7.00-kor

  Vasárnap 11 órakor plébániai nagymise és este 18.30-kor vannak szentmisék.

  Szent Pál templom miserendje

Szombaton 18.30-kor vasárnapra is érvényes előesti szentmise

Vasárnap reggel 8 órakor van szentmise.

 

4. Szeptember 09-én, szombaton lesz a Veni Sancte, vagyis a tanévnyitó gitáros szentmise. A szentmise 18.30-kor kezdődik a Szent Pál templomban. A szentmisét követően bemutatásra kerül a nyári táborról készült videó és zenés fotóösszeállítás. A program után szeretetvendégségre és kötetlen beszélgetésre hívjuk és várjuk a gyermekeket, fiatalokat.

 

5. Szeptember 17-én, vasárnap a 11 órakkor kezdődő szentmisében ünnepeljük Szent Kereszt templomunk búcsúját. A szentmisét bemutatja Kelemen Imre atya, prímási irodaigazgató-helyettes. A szentmise után szeretettel várjuk a kedves híveket a templom előtti agapéra, melyre házisüteményeket hálás szívvel fogadunk.

 

6.  A szombati – és vasárnapi szentmisék záróáldása előtt imádkozunk a 2020-ban, Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sikeréért. Az imakártyákat megtalálják a padokon, amelyeket haza lehet vinni. Az imádság a kivetítőkön is olvasható.