Hirdetés – évközi 29. vasárnap

 

 

1. október – a Rózsafüzér Királynőjének hónapja.
Hétköznapokon, az esti szentmisék előtt, szombaton és vasárnap szintén az esti szentmisék előtt, 17.45- tol imádkozzuk a szentolvasót.
Vegyünk részt minél többen és imádkozzuk együtt a rózsafüzért.

 

2. Ezen a hétvégén a szentmisékben a missziók javára gyűjtöttünk!

Missziós vasárnapon a világ minden katolikus templomában a missziókért, a távoli földrészeken élőkért, a misszionáriusokért és Krisztust követő céljaikért szól az ima és erre gyűjtük az adományokat. A misszió Jézustól kapott küldetésünk: „Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet” (Mt 28,19)

 

3. Október 27-én, pénteken a Szent Pál templomban a Rotunda énekegyüttes és a Bartók Zeneiskola Filharmónia Zenekarának előadásában hallgathatjuk meg Mozart Requiemjét. A belépés ingyenes.

 

4. Egy hét múlva, október 29-én, lesz az őszi óravisszaállítás. Hajnali 3 óráról az óráinkat 1 órával, hajnali 2 órára állítsuk vissza.

 

5. Urnatemetőink ünnepi nyitvatartása:

SZENT PÁL TEMPLOM (ALTEMPLOM)

November 01-jén 07:00-12:00-ig, ill. 15:00-18:00-ig

November 02-án 15:00-18:00-ig

SZENT KERESZT TEMPLOM

November 01-jén 17:00-20:00-ig

November 02-án 17:30-20:00-ig

 

 

6. A Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium idén is várja a leendő elsősöket iskolahívogató foglalkozásaira. Ezzel kapcsolatos szülői értekezlet november 13-án este 6 órakor lesz az iskola kápolnájában. Az iskolahívogató foglalkozások a időpontjai a faliújságra kihelyezett plakáton megtekinthetők, illetve az iskola és a plébánia honlapján és Facebook oldalán.

 

7. A képviselőtestület döntése alapján, a szentélyfelújítással kapcsolatos látványterveket kifüggesztettük templomainkban, illetve az ismert internetes felületeinkre és kérjük a Kedves Testvéreket, hogy kihelyezett dobozokba dobják be szavazataikat a látványterv számának feltüntetésével. A látványterveken úgy látszik mintha a főoltár is átalakításra kerülne, de szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy a műemlék jellegű oltár változatlan marad.