Hirdetés - Urunk mennybemenetele

 

1. A májusi litániák, esténként 6 órakor vannak a Szent Kereszt templomban! Szombat este a Szent Pál templomban végezzük az esti mise előtt!

 

-         Május 14-e és 20-a között a bérmálkozókért és közösségünkért imádkozunk.

 

-        Május 20-án, Pünkösdvasárnap, a bérmálás miatt, háromnegyed 6-kor kezdődik!

 

2. Május 20-án, pünkösdvasárnap a Szent Kereszt templomban 18.30-kor, Snell György püspök atya kiszolgáltatja 19 fiatalnak a bérmálás szentségét.

 

-         Május 27-én a Szent Kereszt templomban a 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisében lesz a plébániai gyermekek első szentáldozása.

 

3. A kerületi Szlovák Önkormányzat szeretettel hívja és várja a kedves testvéreket május 21-én, pünkösdhétfőn, 15 órára a Szent Kereszt templomba a hagyományos szlováknyelvű szentmisére és a 17 órakor kezdődő ünnepi műsorra a Pál Apostol iskolában. Részletek a kihelyezett plakátokon.

 

4. Szintén pünkösdhétfőn lesz a Főegyházmegye családi napja és a ministránsok találkozója Máriaremetén. Színes szabadidős és lelki programokkal várják az résztvevőket. Ezen a rendezvényen ministránsaink is részt vesznek. Részletek a kihelyezett plakátokon és az elektronikus felületeinken.

 

5. Május 26-án, szombaton, ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR ZARÁNDOKLAT HAZÁNKÉRT, BUDAPESTÉRT. Mind a két szakasz 9 órakor indul a Szent Kereszt templom elől. Vegyünk minél többen részt a zarándoklaton.

 

6. A Rákoscsabai Főplébánia szeretettel hívja a rákoskeresztúri híveket a Nepumuki Szent János búcsúra, 16-án, szerdán. Az ünnepi alkalmat a 19 órakor kezdődő püspöki nagymise zár. Részletek a faliújságra kihelyezett plakátokon.