IVT Krakkó 2016

Kedves fiatalok, áldásomat adom a Krakkó felé vezető utatokra: legyen ez a találkozó a hit és a testvériség zarándoklata.

Ferenc pápa twitter üzenete június 25-én

 

A mai nap fiataljaink is elindultak és a kora esti órákban meg is érkeztek Krakkóba. Krakkóba, amely otthont ad a harmincegyedik ifjúsági világtalálkozónak. Szerdán Ferenc pápa is elindul, hogy találkozzon ezekkel a fiatalokkal, fiúkkal és lányokkal, és együtt ünnepelje velük és értük az irgalmasság jubileumát, Szent II. János Pál közbenjárásával.

13823657_10207120051265073_1762365162_n

A hét folyamán a világtalálkozó résztvevői számos központilag szervezett programokon, illetve egyéni programokon vehettek részt. Ilyenek voltak például az elmúlt három nap délelőttjein tartott katekézisek a magyar zarándokok számára, amelyeket minden nap más más püspök atya tartott két helyszínen, mint Dr. Erdő Péter bíboros, Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök. . . részt vettek a nyitó szentmisén, amelyet Krakkó érseke celebrált, majd Ferenc pápa fogadásán, a pénteki keresztúton.

És ma készülnek a virrasztásra, amelyet 10 km gyaloglás - lelki felkészülés, előz meg. A mai nap szépségét, fáradalmait egyházközségünk hitének megerősödéséért, megújulásáért, plébánosunkért ajánlják fel. Mi távolról szemlélők pedig hangolódjunk rá a Helyes_beat dalával:.

A vasárnapi szentmisét Ferenc pápa celebrálja majd, amellyel lezárul a 31. Ifjúsági Világtalálkozó, és ahol bejelenti a következő találkozó helyszínét.

 

A világtalálkozó hangulatáról, élményeiről a résztvevők számolnak majd be, a következő hirlevélben.

További képek Krakkóból