Sármelléki tábor beszámoló

1. nap

Nagyon szép, nem túl meleg időben indultunk jó páran a Déli pályaudvarra, hogy csatlakozva az ott várakozókhoz, végre elinduljunk Sármellékre, táborunk helyszínére. Nagyon vártuk már ezt a napot! A vonaton elfoglaltuk a kijelölt helyeket és megkezdődött a közel három órás utazás. Mikor megpillantottuk a Balatont, tudtuk, hogy nemsokára megérkezünk a táborhelyre. A keszthelyi busz pályaudvaron, szokás szerint, tudták, hogy kik vagyunk és hova utazunk. A táborhelyre érve, hűsítővel várták a csapatot és régi jó barátként köszöntöttek minket. A szobák elfoglalása, a programok, rendszabályok ismertetése, illetve a vacsora után csapatok ismerkedtek egymással, játszottak. Megtanultunk két dalt és imával zártuk a mai napot. nagyon tartalmas szép hétnek nézünk elébe. Folyt. köv.

 WP_20160704_006     WP_20160704_013   WP_20160704_019

 

2. nap


Kissé hosszúra nyúlt esti megbeszélés után, másnap reggel a szomszéd templom harangjára keltünk 6 órakor. Természetesen a táborozók egy része is felkel és a reggeli, friss levegőn téblábolt.
Reggeli után az önkormányzat kisbuszaival elindultunk a kápolnapusztai bivalyrezervátumba, ahol bepillanthattunk az őshonos fajta tenyésztésének történetébe és testközelből láthattunk, a bivalyokkal teljes harmóniában élő ürgéket. A rezervátum látogatás után várt minket az ebéd a táborban. Egy kis csendes pihenő, után elkezdődtek a csocsó -és ping pong bajnokságok, illetve a várakozók röplabdázással múlatták az idejüket, amely foglalatosság nagyon vidámra sikerült.
A vacsorát és a mosogatást követően, zenéléssel és énekléssel, illetve hálaadással búcsúztattuk a mögöttünk hagyott szép napot.
Holnap Keszthely, Balaton, strand és reméljük ismét jó idő.
Hálát adok Urunknak, hogy itt lehetünk és megtapasztalhatjuk a közösség örömét és szeretetét. Mindenki jól érzi magát és nem bánja, hogy eljött, eljöttünk!
Folyt. köv.

WP_20160705_003 WP_20160705_005 WP_20160705_014 WP_20160705_015 WP_20160705_020

 

3-4-5. nap

 

 

Egy kis szünet után újra jelentkezünk egy kis beszámolóval az elmúlt nap eseményeiről.

 Szerdán a kellemetlen időjárás miatt sajnos el kellett halasztanunk a várva várt strandolást, illetve a keszthelyi múzeumlátogatást. Mi nem jövünk zavarba, ha módosítani kell a programot és a táborhelyen folytattuk a kedden megkezdett versenyeket és elkezdődhetett a röplabda verseny is.

Az ebéd utáni szieszta után a falu focipályájára vonult a csapat és megtanulhatták a méltán kedvelt méta játékot. Ez a játék megmozgatta az egész csapatot és ezen kívül ennek örömével töltekeztek.

A takarodó előtt ismét énekeltünk, és ahogy az Úr dicsőségét zengtük megjelent egy dupla szivárvány az égen és a felhők mögül erős fénysugarak vetültek ... Öröm volt a mennyben a dalok hallatán.

 

Csütörtökön nagy izgalommal vártuk mindannyian a zalaszabari élményparkos programot ... Nem csalódtunk! Mindenki megtalálta a számára érdekes játékot, de a többség mindent, amit lehetett kipróbált. A csúcs a hófánk volt, ami olyan adrenalin bombával "ajándékozott" meg minket, amely maradásra szólította a csapatot, így az esti járattal mentünk vissza Sármellékre. A jóleső fáradtság érzésével tértünk nyugovóra.

 

Eljött a strandolás napja végre!! Péntek reggel buszra pattantunk és irány Keszthely! A szerdán elmaradt múzeumlátogatással kezdtük. Betértünk a Festetics kastély csodálatosan szép parkjába ahol csoportképet készítettünk és pihentgettünk.

A vadászati múzeummal, illetve a modellvasút kiállítással folytattuk. Csodálatos dolgokat láthattunk.

Kellemes melegben értünk a strandra, ahol a hideg víz ellenére a többség belevetette magát a habokba. A strandhoz hozzátartoznak a jellemző strandételek és nyalánkságok, amelyeket előszeretettel vásároltak a táborozók. A délután folyamán ismét kis ijedtséget okoztunk a fagyiárús kislánynak mikor több mint harmincan odasereglettünk.

A visszaérkezés után többen átmentek a szentmisére.

A vacsora elfogyasztását követően izgalom lett úrrá a táboron, hogy vajon lesz e éjszakai túra vagy elmarad. Természetesen ez a program sem maradhat el, így a csoportvezetők által, gondosan előkészített túrára elindulhattak a csoportok.

 

DSCF0840 DSCF0922 DSCF0943 DSCF2336 DSCF2384