Hírek


Hirdetés - nagyböjt 2. vasárnapja

1. Nagyböjt péntekjein, 17 órától keresztúti ájtatosságot végzünk a Szent Kereszt templomban. Elmélkedjük át, imádkozzuk minél többen Krisztus Urunk szenvedésének állomásait.

 

2. Ezen a hétvégén valamennyi templomban a katolikus iskolák javára gyűjtenek. A misék perselyadományát erre a célra továbbítjuk a Főegyházmegyének.

Anyagi hozzájárulásunkkal is támogassuk katolikus iskoláink misszióját.

 

3. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia immár hagyományos módon az idei nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést szervez országos szinten. Lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszerrel járuljunk hozzá a Katolikus Egyház segélyakciójához. Ezt megtehetik a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő hétköznapokon, március 4-től 11-ig. Adományaikat, kérjük a sekrestyékben adják le.

 

4. Idén is lesz egyházközségi hittantábor. Időpontja: július 02 – 08., helyszíne, Orfű. Jelentkezhetnek ministránsok, hittanosok, de szeretettel várjuk a világi erkölcstant hallgató gyerekeket is 5. osztálytól. Részletek az ismert elektronikus felületeken, a faliújságra kihelyezett plakáton. Jelentkezési lap a sekrestyékben is kérhető. További kérdésekkel Vén Attila hitoktatóhoz is fordulhatnak.

 

5. Március 5-től szentségimádási iskola indul 18.15 órától a Rákoscsabai Szent Erzsébet templomban. Mit tegyek az Oltáriszentség előtt? Mit kezdjek a csenddel? Hogyan hallhatom meg Isten hangját? Szentmisével, Fábry Kornél atya tanításával és rövid szentségimádással május 28-ig minden hétfőn. Mindenkinek, aki szeretné kapcsolatát elmélyíteni Jézussal. Részletek a kihelyezett plakáton és honlapunkon.


Hirdetés - nagyböjt 1. vasárnap

1. Nagyböjt péntekjein, 17 órától keresztúti ájtatosságot végzünk a Szent Kereszt templomban. Elmélkedjük át, imádkozzuk minél többen Krisztus Urunk szenvedésének állomásait.

Február 23-án, kivételesen 17.45-kor kezdjük a keresztutat!!

 

2. Február 25-én, vasárnapi szentmisékben a katolikus iskolák javára lesz országos gyűjtés. Anyagi hozzájárulásunkkal is támogassuk katolikus iskoláink misszóját.

 

5. Szentségimádási iskola indul, március 5-én a Rákoscsaba-Ujtelepi Szent Erzsébet templomban. Hétfőnként 18.15-től szentmisével, Fábry Kornél atya tanításával és rövid szentségimádással 11 héten át.

Mindenkinek szól, aki szeretné kapcsolatát elmélyíteni Jézussal.

Jelentkezni a plakát szerint lehet.

 

 

 

 

 


Kereszúti ájtatosság nagyböjtben

Nagyböjt péntekjein, 17 órától keresztúti ájtatosságot végzünk a Szent Kereszt templomban. Elmélkedjük át, imádkozzuk minél többen Krisztus Urunk szenvedésének állomásait.

Keresztúti ájtatosság


Hirdetés - évközi 6. vasárnap

 

1. Február 11-19-ig „LOURDES-I KILENCED” (ájtatosság) lesz a Szent Kereszt templomban. 18-án, vasárnap, este fél 7-kor a Lourdes-i Szűz tiszteletére lesz bemutatva a szentmise. Az imaalkalmak időpontjai a kihelyezett plakáton és honlapunkon olvashatók.

 

2. Február 14-én, szerdán HAMVAZÓSZERDA. Ezzel megkezdődik a húsvéti előkészületi idő, a NAGYBÖJT. Készüljünk méltóan, csendességgel, imádsággal. Hamvazószerda szigorú böjti nap. Hamvazószerdán és a szombati, illetve a vasárnapi szentmisék után lesz hamvazkodás.

 

3. Nagyböjt péntekjein, 17 órától keresztúti ájtatosságot végzünk a Szent Kereszt templomban. Elmélkedjük át, imádkozzuk minél többen Krisztus Urunk szenvedésének állomásait. Első alkalom, 17-e.


Hirdetés - évközi 5. vasárnap

1. A Katolikus Hírlevél búcsúi számát honlapunkon találják és olvashatják a Hírlevél menüpont alatt.

 

2. Farsangi mulatságra hívjuk és várjuk a gyermekeket, családokat, február 10-én szombaton, 15 órától a Szent Pál templomba. Aki csak tud, jelmezben jöjjön.

 

3. Február 11-én, vasárnap a Szűz Anya lourdesi jelenése évfordulóján, illetve a Betegek Világnapján a Betegek szentségének közösségi kiszolgáltatása a 11-es mise keretén belül történik. Részletek a hirdetőtáblára kihelyezett plakáton és a honlapon olvasható.

 

4. Február 11-19-ig „LOURDES-I KILENCED” (ájtatosság) lesz a Szent Kereszt templomban. 18-án, vasárnap, az este fél 7-kor a Lourdes-i Szűz tiszteletére lesz bemutatva a szentmise. Az imaalkalmak időpontjai a kihelyezett plakáton és honlapunkon olvashatók.


Hirdetés - évközi 4. vasárnap

1. A Katolikus Hírlevél búcsúi számát honlapunkon találják és olvashatják a Hírlevél menüpont alatt.

2. Február 3-án szombaton SZENT BALÁZS püspök vértanú ünnepe, emlékére a szombat esti és a vasárnapi szentmisék után részesülhetünk a BALÁZS ÁLDÁS szentelményében, hittel fogadva az Egyház közbenjárását egészségünkért, és bizalommal ráhagyatkozva Isten jóságára.

3. Farsangi mulatságra hívjuk és várjuk a gyermekeket, családokat, február 10-én szombaton, 15 órától a Szent Pál templomba. Aki csak tud, jelmezben jöjjön.

4. Február 11-én, vasárnap a lourdesi jelenés évfordulóján, illetve a Betegek Világnapján a Betegek szentségének közösségi kiszolgáltatása 11-es mise keretén belül történik.

5. Február 11-19-ig  „LOURDES-I KILENCED” (ájtatosság) lesz a Szent Kereszt templomban. 18-án, vasárnap, az este fél 7-kor a Lourdes-i Szűz tiszteletére lesz bemutatva a szentmise. Az imaalkalmak időpontjai:

 11-én (vasárnap) 17:00-kor

12-én (hétfŐn) 16:00-kor

13-án (kedden) 17:00-kor

14-én (szerdán) 16:00-kor

15-én (csütörtökön) 17:00-kor

16-án (pénteken) 16:00-kor

17-én (szombaton) 16:00-kor

18-Án (vasárnap) 17:00-kor

19-én (hétfŐn) 16:00-kor

 

 

 

 

 


Hirdetés - évközi 3. vasárnap

 

 

1. Hirdetjük, hogy Szent Pál templomunk búcsúja január 27-én, szombaton lesz. Az ünnepi szentmise elött, 17 órától a méltán népszerű 777 katolikus blog stábja mutatkozik be, Hodász András és Bese Gergő atyák közreműködésével. A szentmisét Gergő atya mutatja be, a homíliát András atya mondja. Az ünnepi alkalom zárásaként, szeretettel várjuk a kedves híveket a hagyományos agapéra, melyre várjuk a sütemény felajánlásokat. Tálcák a Szent Pál templomba kérhetők.

 

2. Január 21-28 között lesz a Krisztus-hívők egységéért tartott imahét, azaz az ökumenikus imahét.

A Szent Pál templomban, szerdán 18.30-as kezdettel látjuk vendégül és egyben igét hirdetnek, Nagyné Szeker Éva, Kovács Áron evangélikus és Sóskuti Zoltán református lelkészeket.

Közreműködik a plébánia ifjúsági zenekara.

Az imaalkalom után szeretetvendégségre várjuk a megjelenteket.

   

3. Immár kilencedik éve szervez a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség képzéseket a beteglátogatásra jelentkező önkéntesek számára az Országos Onkológiai Intézetben, évente két alkalommal (februári és októberi kezdéssel).

Részletek a kihelyezett plakáton.


Ökumenikus imahét 2018

OKUMEN. IMA


Hirdetés - évközi 2. vasárnap

 

1. Hirdetjük, hogy Szent Pál templomunk búcsúja január 27-én, szombaton lesz. Az ünnepi szentmise elött, 17 órától a méltán népszerű 777 katolikus blog stábja mutatkozik be, Hodász András és Bese Gergő atyák lesznek. A szentmisét Gergő atya mutatja be, a homíliát András atya mondja. Az ünnepi alkalom zárásaként, szeretettel várjuk a kedves híveket a hagyományos agapéra, melyre várjuk a sütemény felajánlásokat. Tálcák a Szent Pál templomba kérhetők.

2. Január 20-án, a Ligeti Kultkör következő alkalmán, 16.30-tól a közösségi házban, Zichy Mihály történész előadását hallgathatjuk meg Gróf Zichy József ázsiai és amerikai utazásairól, melyre szeretettel várják a keresztúri híveket is.

3. A rákosligeti plébánia, február 3-án tartja idén, a rákosmenti szintű Katolikus Farsangot (KAFÁt), a Gregor József Iskolában. További részletek a plakáton olvashatók! A szervezők mindenkit szeretettel várnak! Jegyek, a misék után, a rákosligeti templomba kaphatóak!

4. Immár kilencedik éve szervez a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség képzéseket a beteglátogatásra jelentkező önkéntesek számára az Országos Onkológiai Intézetben, évente két alkalommal (februári és októberi kezdéssel).

A soron következő képzés 2018. február 3-án indul. A képzésre jelentkezni a Kórházlelkészség (06-1) 224-86-40-es telefonszámán lehet hétköznap 8-16 óra között január végéig."

 


Szent Pál búcsú 2018

pálbúcsú2018


A rákosligeti plébánia programjai

Szeretettel hirdetjük, ligeti testvéreink által szervezett programokat!

 

7. ea. GRÓF ZICHY

kafa plakát


Hirdetés - Vízkereszt ünnepén és évközi 1. vasárnap

1. Előre hirdetjük, hogy Szent Pál templomunk búcsúja január 27-én, szombaton lesz. Az ünnepi szentmise elött a méltán népszerű 777 katolikus blog stábja mutatkozik be, Hodász András atya, egyetemi lelkész vezetésével. A szentmisét András atya mutatja be. Az ünnepi alkalom zárásaként, szeretettel várjuk a kedves híveket a hagyományos agapéra, melyre várjuk a sütemény felajánlásokat. Tálcák a Szent Pál templomba kérhetők.

2. Január 20-án, a Ligeti Kultkör következő alkalmán, 16.30-tól a közösségi házban, Zichy Mihály történész előadását hallgathatjuk meg Gróf Zichy József ázsiai és amerikai utazásairól, melyre szeretettel várják a keresztúri híveket is.

3. A rákosligeti plébánia, február 3-án tartja idén, a rákosmenti szintű Katolikus Farsangot (KAFÁt), a Gregor József Iskolában. További részletek a plakáton olvashatók! A szervezők mindenkit szeretettel várnak! Jegyek, a misék után, a rákosligeti templomba kaphatóak!

 

4. Szeretettel kérjük Kálmánné Marika rózsafűzér imacsoportjának tagjait, hogy bármelyik szentmise után fáradjanak a sekrestyékbe és keressék Zilainé Juditot és Verebesné Klárit. Köszönjük!


Hirdetés – Szent Család vasárnapján

1. Január 1-én, Mária Istenanyaságának ünnepén (parancsolt ünnep)

Reggel 8 órakor a Szent Pál templomban, este 18.30-kor a Szent Kereszt templomban lesz szentmise.

Január 6-án, Vízkereszt ünnepén (parancsolt ünnep)

Este 18.30-kor a Szent Pál templomban lesz szentmise. Mivel Vízkereszt ünnepe parancsolt ünnep, így ez a szentmise nem vasárnap előesti szentmise

(nem érvényes vasárnapi miseként).

 

2. Előre hirdetjük, hogy Szent Pál templomunk búcsúja január 27-én, szombaton lesz. Részletek hamarosan a szokott felületeken.


Szilveszter-újév, Vízkereszt miserendje

évelejimiserend


Hirdetés – Advent 4. vasárnapján és karácsonykor

1. A plébánia vezetősége, hálás szívvel köszöni mindazoknak a szolgálatát, akik bármilyen formában hozzájárultak a templomaink ünnepi felkészítéséhez. Köszönjük a sekrestyéseknek, virágdíszítőknek, a takarítást vállalóknak, a ministráns közösségből Mayer Péternek, Majer Dánielnek, Papp Benedeknek, hogy a fenyőfákat felállították. Bukta Mihálynak és Kiss Tibornak, hogy önként vállalva beállította a hangosító rendszert. Isten fizesse meg szolgálatukat!

 

2. A karácsonyi miserendet és az urnatemető nyitvatarását megtalálhatják a plébánia honlapján, Facebook oldalán, illetve a hirdetőtáblákon.

 

3. December 22-én megérkezett az új szembemiséző oltár és az új ambó.

Az oltár Travertin Yellow mészkőből (a főoltár tabernákulum része is ebből készült), az ambó Tardosi márványból lett faragva. (A templommal egyidős keresztelő kút is tardosi márványból van). Az ambón a négy evangélista szimbóluma látható. Az oltár felépítése előtt - karácsonyi ajándékul -a kivitelező Erdős Gránit Kft csodálatosan felújította a szentély márvány padlóját. Hálás köszönet érte!

Az új oltáron először december 24-én lesz bemutatva a legszentebb áldozat. Felszentelése később várható.

 

4. Plébániánk vezető lelkipásztora, képviselő-testülete és munkatársai, Istentől áldott, Krisztus Urunk születésén örvendező Szent Karácsonyt kíván minden Kedves Testvérünknek!


Hirdetés-Advent 3. vasárnapján

1. Advent 3. vasárnapján a szentmisék után, templomaink ünnepi díszítésére gyűjtöttünk. Isten fizesse meg nagylelkű adományaikat!

 

2. December 23--ig Szent Család kilenced lesz a Szent Kereszt templomban, esténként 17:30- tól. Szeretettel várunk mindenkit.

 

3. Örvendezés vasárnapján az esti szentmise elött zenés gyertyagyújtás volt, majd zenekaros szentmise. A szentmisét, a plébánia Felnőttkórusa és Ifjúsági zenekarának már hagyományos, közös hangversenye követte. Isten áldása kísérje mindkét közösség szolgálatát!

 

4. A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium szeretettel vár mindenkit a hagyományos karácsonyi jótékonysági koncertjére.

Időpont: 2017. december 21-én 16.30-tól a Szent Kereszt templomban.

A hangversenyen összegyűlt adományokat a kerület szegényeit segítő REMÉNY alapítványnak ajándékozzák.

 

5. A karácsonyi miserendet és az urnatemető nyitvatarását megtalálhatják a plébánia honlapján, Facebook oldalán, illetve a hirdetőtáblákon

 

 

 


A plébánia felnött kórusának és ifi zenekarának közös koncertje

Adventikoncert


Hirdetés - advent 2. vasárnapján

 

 

1. December 15-23--ig Szent Család kilenced lesz a Szent Kereszt templomban, esténként 17:30- tól. Szeretettel várunk mindenkit.

 

2. December 16-án, szombaton 17 órától a Rotunda Énekegyüttes jótékonysági koncertet ad a kárpátaljai szegénysorsú gyermekek támogatására, Adventtől karácsonyig címmel a Szent Pál templomban.

 

3. December 17-én, Örvendezés vasárnapján az esti szentmise elött zenés gyertyagyújtás lesz majd zenekaros szentmise. A szentmisét követően a plébánia Felnőttkórusa és ifjúsági zenekarának már hagyományos, közös hangversenye lesz. Vegyünk minél többen rész közösségünk tagjainak műsorán.

 

4. A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium szeretettel vár mindenkit a hagyományos karácsonyi jótékonysági koncertjére.

Időpont: 2017. december 21-én 16.30-tól a Szent Kereszt templomban.

A hangversenyen összegyűlt adományokat a kerület szegényeit segítő REMÉNY alapítványnak ajándékozzák.

 

5. A karácsonyi miserendet és az urnatemető nyitvatarását megtalálhatják a plébánia honlapján, Facebook oldalán, illetve a hirdetőtáblákon.

 


Hirdetés – Krisztus Király főünnepén

1. Templomainkban adventi koszorúk vásárolhatók  2000 Ft-os áron.

2. December 2-án, szombaton 13 órától lelkigyakorlatos délután lesz a plébánia fiataljainak.

Az alkalom a plébánia bérmálkozóinak, ifjúsági közösségének lelki felkészülését szolgálja, de minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk 8. osztálytól. Részletek az ismert elektronikus felületeken és a kihelyezett plakátokon.

3.  December 3-án vasárnap délután 16 órakor a Szent Pál templomban lesz a Tavasz Kórus adventi hangversenye. A rákosligeti Gregor József Általános Iskola "örök diákjai" szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki az advent kezdetén zenei feltöltődésre vágyik.

4. December 10-én vasárnap, 09.30-tól tartjuk plébániánk hagyományos Mikulás váró délelőttjét. A részvétel továbbra is ingyenes, regisztrációhoz kötött. Részletek a honapunkon és a kihelyezett plakátokon és a plébánia Facebook oldalán.

5. A Rákoscsaba-Újtelepi Szent Erzsébet Plébánián változás történt a szentmisék rendjében:

- Szombat este 18 órakor van Rákoskerti XXIII. János kápolnában szentmise.

-  Vasárnap reggel 9-kor van csak szentmise Újtelepen. (A vasárnap esti 18 órás változatlan)

 


 


Hirdetés - évközi 33. vasárnap

1. A Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium idén is várja a leendő elsősöket iskolahívogató foglalkozásaira, illetve a gimnázium iránt érdeklődőket!

Az iskolahívogató foglalkozások hétfőtől indulnak.

A gimnáziumi szülői tájékoztató is november 20-án hétfőn lesz. Az időpontok a faliújságra kihelyezett plakáton megtekinthetők, illetve az iskola és a plébánia honlapján és Facebook oldalán.

 

2. Vasárnap, Árpádházi Szent Erzsébet emléknapja volt, hagyományainkhoz híven a szentmisékben megáldottuk  kenyereket, a mise végén kosztottuk.

 

3.  November 25-én, szombaton 14 órai kezdettel tartjuk plébániánk szokásos adventi kézműves délutánját a Szent Pál templom közösségi termében. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletek hamarosan a kihelyezett plakátokon, internetes felületeken, illetve a szórólapok a hittanórákon kerülnek kiosztásra.

 

4. December 2-án, szombaton 13 órától lelkigyakorlatos délután lesz a plébánia fiataljainak.

Az alkalom a plébánia bérmálkozóinak, ifjúsági közösségének lelki felkészülését szolgálja, de minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk 8. osztálytól. Regisztráció a Facebook esemény felületén vagy a programoksztkereszt@gmail.com email címen és Vén Attila hitoktatónál.

 

 5. December 3-án vasárnap délután 16 órakor a Szent Pál templomban lesz a Tavasz Kórus adventi hangversenye. A rákosligeti Gregor József Általános Iskola "örök diákjai" szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki az advent kezdetén zenei feltöltődésre vágyik.

 

6. A Rákoscsaba-Újtelepi Szent Erzsébet Plébánián változás történt a szentmisék rendjében:

- Szombat este 18 órakor van Rákoskerti XXIII. János kápolnában szentmise.

-  Vasárnap reggel 9-kor van csak szentmise Újtelepen. (A vasárnap esti 18 órás változatlan)


Tavasz Kórus adventi hangversenye

December 3-án vasárnap délután 16 órakor a Szent Pál templomban lesz a Tavasz Kórus adventi hangversenye. A rákosligeti Gregor József Általános Iskola "örök diákjai" szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki az advent kezdetén zenei feltöltődésre vágyik.

adventi hangverseny_2017


Adveni, ifjúsági lelkigyakorlat

Az egyházi év két kiemelt felkészülési időszakában (Advent, Nagyböjt) szervezünk lelkigyakorlatos alkalmakat a plébánia fiataljainak.
Az idei, adventi alkalom a plébánia bérmálkozóinak, ifjúsági zenekarának, ifi csoportjának lelki felkészülését szolgálja! Természetesen minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk 8. osztálytól.
Regisztráció a Facebook esemény felületén (ott leszek), illetve a programoksztkereszt@gmail.com email címen.

 

ADVENTI LELKIGYAK.NETRE


Hirdetés - évközi 32. vasárnap

1. A szentély felújításával kapcsolatos szavazás lezárult. 194 érvényes szavazatból, 143- an az 1. számú látványtervre, 51 fő a 2. számú tervre szavazott. A szavazás eredményeként, illetve a Főegyházmegyei Művészeti Bizottság véleményezésének figyelembevételével, az 1. számú terv megvalósítását megkezdtük. Köszönjük a szavazatokat!

2. Türelmet szeretnénk kérni a Szent Kereszt templomba járó kedves hívektől, de sajnos a fűtési rendszert még javítják. Bízunk benne, hogy rövid időn belül elkészül.

3. A Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium idén is várja a leendő elsősöket iskolahívogató foglalkozásaira.

Ezzel kapcsolatos szülői értekezlet november 13-án, hétfőn este 6 órakor lesz az iskola kápolnájában. Az iskolahívogató foglalkozások a időpontjai a faliújságra kihelyezett plakáton megtekinthetők, illetve az iskola és a plébánia honlapján és Facebook oldalán.

4.  November 19-én, jövő hét vasárnap, Árpádházi Szent Erzsébet emléknapja.

A szentmisékben megáldjuk a kenyereket, amelyeket a mise végén kiosztunk.

5.  November 25-én, szombaton 14 órai kezdettel tartjuk plébániánk szokásos adventi kézműves délutánját a Szent Pál templom közösségi termében. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletek hamarosan a kihelyezett plakátokon, internetes felületeken, illetve a szórólapok a hittanórákon kerülnek kiosztásra.

6. A Rákoscsaba-Újtelepi Szent Erzsébet Plébánia búcsúját november 19-én jövő vasárnap a 9 órakor kezdődő szentmisében ünneplik. Nem szombaton, mint az elmúlt években.  A szentmisét Dr Kuminetz Géza atya celebrálja.

Szeretettel várják a zarándokokat a szentmisére és utána az agapéra.

 


Hirdetés - évközi 31. vasárnap

1. Mindenszentek ünnepének estéjén csak a sekrestyések odafigyelésének köszönhető, hogy nem történt komolyabb tűzeset a Pál templomban a fa ablakba elhelyezett gyertyák miatt. Ezért kérjük a Kedves Híveket, hogy az elkövetkezendő időszakban ne helyezzenek el az altemplom ablakaiba mécseseket. Minden látogató gyújthat gyertyát a bejárat elött elhelyezett állványon.

 

2. A Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium idén is várja a leendő elsősöket iskolahívogató foglalkozásaira.

Ezzel kapcsolatos szülői értekezlet november 13-án, hétfőn este 6 órakor lesz az iskola kápolnájában. Az iskolahívogató foglalkozások a időpontjai a faliújságra kihelyezett plakáton megtekinthetők, illetve az iskola és a plébánia honlapján és Facebook oldalán.


Hirdetés - évközi 30. vasárnap

1. Hirdetjük, hogy november 1-je szerda, MINDENSZENTEK főünnepe, PARANCSOLT ÜNNEP és egyben munkaszüneti nap!

Ezen a napon a Szent Pál templomban reggel 8-kor, a Szent Kereszt templomban este fél 7-kor lesznek szentmisék.

 

2. Urnatemetőink ünnepi nyitvatartása:

SZENT PÁL TEMPLOM (ALTEMPLOM)

November 01-jén 07:00-12:00-ig, ill. 15:00-18:00-ig

November 02-án 15:00-18:00-ig

SZENT KERESZT TEMPLOM

November 01-jén 17:00-20:00-ig

November 02-án 17:30-20:00-ig

 

 3. A Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium idén is várja a leendő elsősöket iskolahívogató foglalkozásaira.

Ezzel kapcsolatos szülői értekezlet november 13-án este 6 órakor lesz az iskola kápolnájában. Az iskolahívogató foglalkozások a időpontjai a faliújságra kihelyezett plakáton megtekinthetők, illetve az iskola és a plébánia honlapján és Facebook oldalán.


Liturgiák rendje, MIndenszentek főünnepén!

Liturgiák rendje Mindenszentek főünnepén!

November 1-je, szerda, MINDENSZENTEK főünnepe, PARANCSOLT ÜNNEP és egyben munkaszüneti nap!

Ezen a napon a Szent Pál templomban reggel 8-kor, a Szent Kereszt templomban este fél 7-kor lesznek szentmisék.

Az esti szentmise után, halottak esti megemlékezése lesz.


Hirdetés – évközi 29. vasárnap

 

 

1. október – a Rózsafüzér Királynőjének hónapja.
Hétköznapokon, az esti szentmisék előtt, szombaton és vasárnap szintén az esti szentmisék előtt, 17.45- tol imádkozzuk a szentolvasót.
Vegyünk részt minél többen és imádkozzuk együtt a rózsafüzért.

 

2. Ezen a hétvégén a szentmisékben a missziók javára gyűjtöttünk!

Missziós vasárnapon a világ minden katolikus templomában a missziókért, a távoli földrészeken élőkért, a misszionáriusokért és Krisztust követő céljaikért szól az ima és erre gyűjtük az adományokat. A misszió Jézustól kapott küldetésünk: „Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet” (Mt 28,19)

 

3. Október 27-én, pénteken a Szent Pál templomban a Rotunda énekegyüttes és a Bartók Zeneiskola Filharmónia Zenekarának előadásában hallgathatjuk meg Mozart Requiemjét. A belépés ingyenes.

 

4. Egy hét múlva, október 29-én, lesz az őszi óravisszaállítás. Hajnali 3 óráról az óráinkat 1 órával, hajnali 2 órára állítsuk vissza.

 

5. Urnatemetőink ünnepi nyitvatartása:

SZENT PÁL TEMPLOM (ALTEMPLOM)

November 01-jén 07:00-12:00-ig, ill. 15:00-18:00-ig

November 02-án 15:00-18:00-ig

SZENT KERESZT TEMPLOM

November 01-jén 17:00-20:00-ig

November 02-án 17:30-20:00-ig

 

 

6. A Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium idén is várja a leendő elsősöket iskolahívogató foglalkozásaira. Ezzel kapcsolatos szülői értekezlet november 13-án este 6 órakor lesz az iskola kápolnájában. Az iskolahívogató foglalkozások a időpontjai a faliújságra kihelyezett plakáton megtekinthetők, illetve az iskola és a plébánia honlapján és Facebook oldalán.

 

7. A képviselőtestület döntése alapján, a szentélyfelújítással kapcsolatos látványterveket kifüggesztettük templomainkban, illetve az ismert internetes felületeinkre és kérjük a Kedves Testvéreket, hogy kihelyezett dobozokba dobják be szavazataikat a látványterv számának feltüntetésével. A látványterveken úgy látszik mintha a főoltár is átalakításra kerülne, de szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy a műemlék jellegű oltár változatlan marad.


Hirdetés – évközi 28. vasárnap

1. október – a Rózsafüzér Királynőjének hónapja.
Hétköznapokon, az esti szentmisék előtt, szombaton és vasárnap szintén az esti szentmisék előtt, 17.45- tol imádkozzuk a szentolvasót.
Vegyünk részt minél többen és imádkozzuk együtt a rózsafüzért.

 

2. Egy hét múlva, október 22-én, a vasárnap este, zenekaros (gitáros) szentmise lesz.

 

4. A Ligeti Kultúrkör programsorozat következő vendége a Rákosligeten élő Stróbl Mátyás, aki "Stróbl Alajos a millenniumi kor szobrásza" címmel tart vetített képes előadást nagyapja művészetéről. A program október 28-án, szombaton délután fél 5-kor lesz.

 

5. A rákoshegyi plébánia kirándulást szervez november 4-én, szombaton, „templom séták” keretében. Részletek a kihelyezett plakátokon.


Hirdetés - Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország főpátrónájának ünnepén

1. október – a Rózsafüzér Királynőjének hónapja.
Hétköznapokon, az esti szentmisék előtt, szombaton és vasárnap szintén az esti szentmisék előtt, 17.45- tol imádkozzuk a szentolvasót.
Vegyünk részt minél többen és imádkozzuk együtt a rózsafüzért.

 

2. holnap, október 8-án lesz a Rákosligeti templom búcsúja, melyre szeretettel várják a híveket. Keresztúrról gyalogos zarándoklatot szervezünk. Indulás ¼ 10-kor a Mezőgazdasági bolttól.

4. A Kaszap István Alapítvány buszos zarándoklatot szervez Soroksárra. A Fatimai Szűzanya jelenésének 100. évfordulója záró eseményeként Dr. Erdő Péter bíboros ünnepi Szentmisét mutat be.

Indulás: reggel 8 órakor, Rákoskeresztúrról a Szakorvosi rendelő parkolójából. (1173 Budapest, Ferihegyi út 95.)

Visszaindulás: kb. 14 órakor.

Részvételi díj 500 Ft/fő.

Jelentkezés:

– Tompa Attiláné Marikánál

– Gőgös Ferencné Pannikánál

– Verebes Péterné Klárikánál

– Kerekesné Margitkánál

Mindenkit szeretettel várunk!

 Hirdetések Szentírás vasárnapján

1. Értesítjük a kedves szülőket és érdeklődőket, hogy plébániánk elsőáldozásra felkészítő hittanórái (szerda, 17.00 Szent Kereszt templom), illetve a 4-5-6. osztályosok katekézise (kedd, 16.30 Szent Kereszt templom), október első hetében kezdődnek.

 

2. szeptember 30-án, szombaton, 14 órától tartjuk a plébánia szokásos Szüreti Családi Délutánját. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, hogy méltón tudjunk készülni. A részletes program és a jelentkezési felület, megtalálható Facebook oldalunkon, illetve templomainkban az újságos asztalon lévő jelentkezési lapokon lehet feliratkozni.

 

3. A múlt héten megjelent Katolikus Hírlevél aktuális, ünnepi száma, a plébánia honlapján, a „Hírlevél” menüpont alatt olvasható.

 

4. A Kaszap István Alapítvány buszos zarándoklatot szervez Soroksárra. A Fatimai Szűzanya jelenésének 100. évfordulója záró eseményeként Dr. Erdő Péter bíboros ünnepi Szentmisét mutat be.

Indulás: reggel 8 órakor, Rákoskeresztúrról a Szakorvosi rendelő parkolójából. (1173 Budapest, Ferihegyi út 95.)

Visszaindulás: kb. 14 órakor.

Részvételi díj 500 Ft/fő.

Jelentkezés:

– Tompa Attiláné Marikánál

– Gőgös Ferencné Pannikánál

– Verebes Péterné Klárikánál

– Kerekesné Margitkánál

Mindenkit szeretettel várunk!

 

5. Balik Béla rákoshegyi plébános atya, szentföldi zarándoklatra hívja a kedves testvéreket. A zarándokúttal kapcsolatos információkat és a jelentkezés módját olvashatják a hirdetőtáblákon.


Hirdetések Szent Kereszt templomunk búcsúján

1. Vasárnap a 11 órakor kezdődő szentmisében ünnepeljük Szent Kereszt templomunk búcsúját. A szentmisét bemutatja Kelemen Imre atya, prímási irodaigazgató-helyettes. A szentmise után szeretettel várjuk a kedves híveket a templom előtti agapéra, melyre házisüteményeket hálás szívvel fogadunk.

Ezen a napon, este fél 6-tól, az esti szentmise elött keresztutat imádkozunk a Szent Kereszt templomban.

 

2. szeptember 30-án, szombaton, 14 órától tartjuk a plébánia szokásos Szüreti Családi Napját. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, hogy méltón tudjunk készülni. A részletes program és a jelentkezési felület, megtalálható Facebook oldalunkon, illetve templomainkban az újságos asztalon lévő jelentkezési lapokon lehet feliratkozni.

 

3. A 2017-2018-as tanév plébániai hitoktatási rendjét kihelyeztük a hirdető táblákra, és az ismert elektronikus felületekre. Szeretettel hívjuk és várjuk a hittanosokat az alkalmakra!

 

4. Megjelent a Katolikus Hírlevél aktuális, ünnepi száma. Családonként egy példány elvihető a szentmisék után.


Hirdetés - évközi 23. vasárnap

Hirdetések évközi 23. vasárnap

1. szeptember 04-től visszaállt az őszi-téli miserend.
Szent Kereszt templom miserendje
Kedd este 18.30-kor
Szerda reggel 7.00-kor
Csütörtök este 18.30-kor
Pénteken reggel 7.00-kor
Vasárnap 11 órakor plébániai nagymise és este 18.30-kor vannak szentmisék.
Szent Pál templom miserendje
Szombaton 18.30-kor vasárnapra is érvényes előesti szentmise
Vasárnap reggel 8 órakor van szentmise.

2. Szeptember 17-én, vasárnap a 11 órakkor kezdődő szentmisében ünnepeljük Szent Kereszt templomunk búcsúját. A szentmisét bemutatja Kelemen Imre atya, prímási irodaigazgató-helyettes. A szentmise után szeretettel várjuk a kedves híveket a templom előtti agapéra, melyre házisüteményeket hálás szívvel fogadunk.

3. Szeptember 30-án, szombaton, 14 órától tartjuk a plébánia szokásos Szüreti Családi Napját. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, hogy méltón tudjunk készülni. A részletes program és a jelentkezési felület, hamarosan fent lesz Facebook oldalunkon, illetve templomainkban az újságos asztalon lévő jelentkezési lapokon lehet feliratkozni.

3. A szombati – és vasárnapi szentmisék záróáldása elött imádkozunk a 2020-ban, Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sikeréért. Az imakártyákat megtalálják a padokon, amelyeket haza lehet vinni. Az imádság a kivetítőkön is olvasható.Katolikus Hírlevél 2016 Karácsony felé

Katolikus Hírlevelünk legújabb száma templomainkban megtalálható már.

És ezúton kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, békés ünnepet!

Karácsony felé